Na známosť dávame, že sa už čoskoro budeme túlať Poloninami. Prešliapeme nový turistický chodník z Príslopa na magickú horu Gazdoráň s úžasnými výhľadmi . Spoločne tak ukončíme tohtoročnú turistickú sezónu. Vo sviatočný deň spojíme príjemné s užitočným – vyzbierame odpad na rieke Ublianka medzi dedinami Kalná Roztoka a Klenová. Prispejeme k skrášleniu našej krajiny zapojením sa do iniciatívy Ministerstva životného prostredia „Čisté Slovensko“.
Kedy, kde a ako:
Stretneme sa v nedeľu 25. septembra na parkovisku pred Daňovým úradom v Snine. Odchod autobusu je o 8.00 hod.

Počet miest je obmedzený, preto prosíme, aby ste nám svoj záujem oznámili (mobilom na čísle 0907 320059 alebo prostredníctvom správy na náš fb: Správa Národného parku Poloniny) . Odvezieme sa do Príslopa, odkiaľ pôjdeme pešo nenáročným turistickým chodníkom na Gazdoráň. Cestou vyzbierame pohodené odpadky, pretože nevychovaných návštevníkov prírody je stále priveľa. Do obce Kalná Roztoka sa presunieme autobusom, s predpokladaným príchodom o 11.00 hod. Rozdelení na skupiny vyzbierame odpad popri rieke Ublianka, ktorá je súčasťou územia európskeho významu Natura 2000. Určite aj vás prekvapí, ako veľa ho tam je. Odmeníme sa spoločným posedením pri guláši. A verím, že aj dobrým pocitom z príjemne stráveného dňa . S deťmi si zasúťažíme.

Predpokladaný návrat do Sniny je o 15.30 hod.

Tešíme sa aj na tých účastníkov, ktorí sa k nám rozhodnú pridať až v Kalnej Roztoke (cca o 11.00 hod.), aby pomohli Ublianke skrásnieť .
Príďte, tešíme sa na Vás.

Kolektív pracovníkov Správy Národného parku Poloniny so sídlom v Stakčíne

Kontaktná osoba: Mgr. Iveta Buraľová